המלדיביים הם מדינת איים מוסלמית המורכבת מקבוצות של אטולים בים הערבי שבאוקיינוס ההודי. אטול הוא מעין סוג של אי בעל מבנה טבעתי פתוח או סגור של שונית אלמוגים המַקיפה לגונה רדודה. כאשר הלגונה נוצרה בשל שקיעת הר געש שלעיתים חלק ממנו עוד מבצבץ החוצה.
מדינת האיים המלדיביים כוללת 26 אטולים שבהם 1,192 איים, שרק 192 מהם מיושבים. האיים המלדיביים הם המדינה בעלת האוכלוסייה הקטנה ביותר באסיה, וכן מבין כל מדינות האסלאם.
מזג האוויר באיים טרופי וחם לאורך כל חודשי השנה, העונה היבשה והמומלצת לביקור היא בין החודשים נובמבר עד אפריל, כאשר התקופה שבין דצמבר למרץ היא הפופולרית ביותר והיקרה ביותר.
חופשה במלדיביים היא לרוב חופשת בטן גב רגועה ולא טיול. כשמזמינים חופשה עיקר המיקוד הוא בחיפוש המלון שבו שוהים וזאת מכיוון שכל מלון כאן בנוי על אי משלו כאשר המלון הוא האי והאי הוא המלון. כל תושבי האי הם אורחי הריזורט ועובדי הריזורט. אל תצפו למצוא כאן חוויה אותנטית כלשהי של טיול והכרת התרבות המקומית. רוב עובדי המלונות הם בכלל זרים שמגיעים למדינה ממדינות שכנות כמו הודו, סרי לנקה ואינדונזיה במטרה לעבוד באחד המלונות. מעטים האנשים שפגשנו בחופשה היו כאלה שנולדו במדינת האיים המלדיביים.
איך בוחרים ריזורט
ההיצע הוא אינסופי. למרות שרבים חושבים שבהכרח מדובר בחופשה יקרה מאוד, כשתתחילו לחפש אחר ריזורט החלומות שלכם תגלו שיש מגוון רחב של מחירים ואפשרויות. אסכם כאן מספר פרמטרים שכדאי לבחון ע"מ להתאים את החופשה לצרכים שלכם אך באופן כללי הטיפ שלי הוא להכין אופציות למלונות ולקרוא עליהם ביקורות ב- TripAdvisor. שימו לב שככל שיש יותר ביקורות כנראה הן מהימנות יותר.
גודל האי
ישנם ריזורטים שנמצאים על איים גדולים ולעיתים חולקים את האי עם מלונות אחרים, ישנם ריזורטים המתפרשים על כל שטח האי. היתרון הבולט של איים גדולים יותר הם כמובן רצועת חוף גדולה יותר ומגוון רחב יותר של אטרקציות, מסעדות ונקודות עניין. היתרון באי קטן הוא הקסם וההרגשה של אי בודד, היכולת לחצות את כולו ברגל תוך זמן קצר תחושת האינטימיות.
"תוכנית" האירוח
חלק מהמלונות מציעים אירוח על בסיס "הכל כלול". היתרון המהותי הוא כמובן בכך שאין הוצאות נוספות מעבר לתשלום הראשוני. החיסרון לרוב יבוא על חשבון איכות או מחיר. "הכל כלול" ברמה של מלון יוקרה יעלה בהתאם ויש לקחת את זה בחשבון. ישנם מלונות המציעים חצי פנסיון וחבילות אלכוהול שיכולות לספק את הסחורה גם ללא "הכל כלול". אם תבחרו ב"חצי פנסיון" היתרון הוא כמובן שאתם אלה שבוחרים על מה לשלם בהתאם לשתייה או האוכל הנוסף שתרצו.
מסעדות
מעבר לבופה הקיים בכל המלונות, לרוב הריזורטים ישנן מסעדות שהם מפעילים על שטח האי. כדאי לבדוק מראש כמה מסעדות יש ומה הדירוג שלהן במידה וקיים בגוגל או ב- TripAdvisor. במלדיביים אין חיי לילה והבילוי העיקרי הוא המסעדות והברים על האי. לכן אין ספק שארוחת ערב במסעדה בזמן השהות על האי היא אטרקציה בפני עצמה.
אופי אירוח
ישנם ריזורטים המוגדרים לאירוח של מבוגרים בלבד. כדאי לקחת בחשבון אם זה משהו שאתם מחפשים. מאידך, הרבה מלונות מציעים דווקא פעילויות לילדים הכוללות חוגי יצירה, הפעלות ואף שירותי שמרטפות.
אטרקציות
רוב המלונות מציעים אטרקציות שונות של ספורט ימי, צלילות, הפלגות, ארוחות ערב פרטיות באוויר הפתוח, צלם לצילומי זוגיות/משפחה וכו'. כל אלה ידרשו תשלום נוסף אלא אם כן מדובר בחבילה שכוללת חלק מהם.
תקשורת
מרגע הנחיתה במלדיבים נעלמת הקליטה הסלולרית של רוב החברות הישראליות. בכל האיים ישנו וויפיי חופשי אך במידה וחשוב לכם להיות זמינים בכל זמן ובכל נקודה מומלץ לרכוש סים מקומי בשדה התעופה של מאלה שכן הוויפי לא בהכרח יעבוד טוב בכל אזורי האי שתשהו בו.
הגעה
ההגעה לאי הנבחר מתחילה בטיסה בינלאומית לשדה בעיר הבירה מאלה. לשם מגיעות כל הטיסות הבינלאומיות. ממאלה ישנן כמה אפשרויות של הגעה לריזורט שלכם, כאשר האפשרות הנבחרת בד"כ נקבעת ע"י הרזורט עצמו כתלות במרחק ממאלה, עומס תיירים, תנאי מזג אוויר וכו'.
הגעה בסירה - איים שנמצאים בקרבת מאלה ניתנים לגישה ע"י הפלגה בסירה/מעבורת הישר מהנמל שנמצא מחוץ לשדה התעופה. סוג התניידות זה בד"כ יהיה רלוונטי לריזורטים שנמצאים עד שעה- שעה וחצי מהשדה.
טיסה במטוס ימי - טיסה במטוס ימי היא הדרך הנפוצה ביותר להתניידות בין האיים השונים. הרוב המוחלט של הטיסות מנוהל ע"י חברת התעופה Trans Maldivian Airlines איתה עובדים רוב המלונות. הטרמינל ממנו יוצאות הטיסות נמצא במרחק 5 דקות נסיעה מהשדה הבינלאומי וההגעה אליו היא בשאטל של חברת התעופה כאשר את הצ'ק אין מבצעים כבר בטרמינל הנחיתה. חשוב לדעת מראש שזמני הטיסות הימיות נקבעים מראש ע"י חברת התעופה בערב לפני שהטיסה יוצאת ולכן הזמן שיקבע להמראה שלכם לאי וממנו חזרה לבירה לא נתון לשיקולכם ואף לא לשיקולו של המלון שתשנו בו. רוב מלונות היוקרה מחזיקים בטרמינל של שדה התעופה טרקלין לטובת אירוח בזמן ההמתנה ליציאת הטיסה לאי. בנוסף ישנו טרקלין גדול שנמצא ממש בצמוד לטרמינל של השדה במאלה ואורחי המלונות מקבלים גישה חופשית לטרקלין לכל זמן ההמתנה, במידה ונוחתים במאלה לא בצמוד לזמן ההמראה של טיסת החזור. בשני הטרקלינים אוכל, שתייה וגישה חופשית לאינטרנט.
טיסת פנים והפלגה - האפשרות השלישית והפחות נפוצה מבין השלוש היא טיסה פנימית. הטיסות הפנימיות נוחתות באיים גדולים יחסית ולא באיים הקטנים עליהם נמצאים הריזורטים ולכן ככל הנראה תדרש הפלגה מהאי שבו תנחתו לריזורט שתישנו בו.
החופשה שלי
החופשה שלי תוכננה במקור כירח דבש שני אך נדחתה בכמה חודשים עקב הקורונה והפכה גם לחגיגת יום הולדת עבורי. את ההזמנה המקורית ביצענו עם חבילת ירח דבש, כאשר החבילה כוללת בקבוק שמפניה בהגעה למלון, קישוט מיטה בפרחים ועיסוי זוגי של כחצי שעה.
אחרי מחקר מעמיק בחרנו במלון Fairmont Maldives. המלון שייך לרשת מלונות היוקרה הבינלאומית של Fairmont. החופשה במלון ארכה שישה לילות ששניים מהם התארחנו בוילת חוף עם נוף לזריחה וארבעה לילות בוילת מים עם נוף לשקיעה. שתי הוילות גדולות מאוד מעוצבות עד הפרטים הקטנים כוללות אמבט רחצה ובריכה פרטית, מכונת קפה, בר משקאות ומים מינרליים ללא הגבלה.
אני מאוד ממליצה לחלק את החופשה לשני סוגי חדרים ולא רק בגלל המחיר שיורד כשמשלבים לינה בוילת חוף, אלא גם כי זה מאפשר לחוות שני אזורים שונים באי ומחלק את החופשה. חופשה מסוג בטן גב לעיתים עוברת מהר כי הימים נוטים להיות דומים אחד לשני, חלוקה ללינה בשני סוגי חדרים יוצרת תחושה של חופשה ארוכה יותר.
האי עליו נמצא הריזורט קטן יחסית, מקצה לקצה ניתן לעבור אותו בעשרים דקות הליכה. הוא נמצא כשעה טיסה במטוס ימי מהבירה מאלה. מכיוון שמדובר במלון חמישה כוכבים מהרגע של הנחיתה במלאה פוגשים מיד נציג של המלון וכך עד לרגע בו נפרדים ממאלה ועולים על הטיסה חזרה הביתה. בכל רגע נתון יהיה נציג של המלון שידאג לכל הצרכים גם לפני שמגיעים לאי עצמו. באי, לכל אורח מוצמד "באטלר" שדואג לכל הצרכים והבקשות הכי קטנות של האורח. הזמנת מקום למסעדה בערב, הזמנת תור למסאג' בספא, דאגה לציוד שנירקול במידה ומעוניינים הסעה שלכם בבאגי כשאין לכם כח ללכת וכל דבר אחר שרק יעלה על דעתכם. כל זה מאפשר את הניתוק האולטימטיבי ויוצר את התחושה של אפס דאגות, מבחינתי ההגדרה המלאה לחופש אמיתי.
הפיירמונט אינו מציע אירוח על בסיס "הכל כלול" והאפשרויות הן ארוחת בוקר או חצי פנסיון ואופציה להוסיף חבילת אלכוהול בסיסית או מורחבת. חבילת האלכוהול אינה משתלמת ולא הייתי ממליצה עליה.
אירוח על בסיס חצי פנסיון כולל ארוחת בוקר שנמשכת עד עשר ואח"כ הופכת לבראנץ' שנגמר בשלוש, כאשר האורחים יכולים לבחור אם לאכול בבוקר או בברנץ' וארוחת ערב בבופה או באחת המסעדות.
מסעדות - על האי ישנן שתי מסעדות שמגישות ארוחת ערב. מסעדת דגים ופירות ים ומסעדת בופה יפני. שתי המסעדות מגישות אוכל טעים להפליא. בנוסף למסעדות ישנו בופה (במסעדת ארוחת הבוקר) שבו בכל ערב מוגשת ארוחת ערב בסגנון משתנה, הודי, אירופאי, אסייתי וכו'.
אטרקציות - המלון מציע כל אטרקציה אפשרית שרק תוכלו לחשוב עליה. הפלגות שקיעה, מועדון צלילה, גלישת סאפ, אופנועי ים, ארוחת ערב רומנטית בחוץ, צלם לצילומי זוגיות, שיעור טניס עם מדריך וכו'. בנוסף באי ספא גדול ומעוצב בהתאם למלון באווירת בוהו מדהימה עם נוף לג'ונגל ולים ואמבטיות רחצה חיצוניות בצמוד לכל חדר טיפולים. המסג' שעשיתי היה מקצועי, מפנק ובהחלט אחד הטובים שעשיתי. כל האטרקציות דורשות תשלום נוסף ולא זול ויש לקחת את זה בחשבון.
טיפ כללי
מכיוון שמדובר בחופשה יקרה יחסית אני כן ממליצה להתייעץ עם סוכן. בזמן חיפוש אחר המלון המושלם ושיטוט אינסופי באתרי הזמנת מלונות התייעצתי במקביל עם שתי סוכנויות וגיליתי לתדהמתי שהמחירים ששניהם הציעו לי היו נמוכים בכ- 30% מהמחיר שמצאתי ברשת. בנוסף, סוכנים שעובדים עם מגוון מלונות במלדיביים יכולים לתת טיפים ולענות על שאלות כמו איזה אוכלוסיה מגיעה למלון, מאיזה מדינות רוב האורחים, כמה מסעדות יש במלון, כמה חדש המלון וכו'.
תגובות